Recension kombilotteriet

Kombispel


Kombispel är ett spelbolag som ägs av Socialdemokraterna, det vill säga Socialdemokratiska Arbetarepartiet, SAP, och dess ungdomsförbund SSU, Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund. Överskottet av försäljningen går till verksamheten och är ett betydande tillskott. Man har tre olika lotterier: Kombilotteriet, Dörmreselotteriet och Motorlotteriet. Kombilotteriet är det mest omtalade och för några år sedan utsågs lotteriet till den med störst miljonchans. Lotterna bygger på prenumeration och dragningarna pågår under vardagar under fyra veckors tid. Varje fredag dras en lycklig miljonvinnare. På Kombispels webbplats kan man beställa alla dess lotter inklusive skraplotter. Däremot har de inte, till skillnad från alla andra lotteriföretags sajter, något bingospel.

Drömreselotten

Drömreselotten är lotten för den som älskar att resa. Resevinsten är 300 000 kronor, varav en tredjedel består av värdecheckar hos Ving och de andra två tredjedelarna av kontanter. Det vill säga en tämligen väl tilltagen resekassa, fast det kanske behövs då man kan resa långt för 100 000 kr. I övrigt lottar man ut varuvinster som har anknytning till resor som exempelvis reseböcker. Drömreselotteriet kostar 200 kronor för varje omgång som spänner över en månad.

Motorlotteriet

Motorlotteriet är lotteriet för den som gillar motorer, bilar, mc och miljoner kronor. Vinster på en miljon och en bil i klassen 300 000 kronors värde står på spel varje fredag. Resecheckar kan även utgöra pris likväl som presentkort. Lotteriet började år 2008 då man ville nå en motorintresserad publik. Man menar att lotterna passar dem som gillar att vara ute på vägarna och fara med fart och fläkt. Att vinna kan innebära en resa till något av de berömda evenemangen inom Formel 1, till alla motorälskares fromma.

Kombilotteriet

Kombilotteriet är det lotteri som Kombispel slår högst på trumman för. Under åren har snart 1 000 personer blivit miljonärer genom dess försorg, eller dragning kanske man ska säga. Prenumerationen pågår månadsvis och totalt lottas mer än 67 000 vinster ut. På fredagarna blir någon miljonär och övriga vardagar dras de andra vinsterna. Som sagt pågår det alltså under fyra veckor med samma sorts dragningar varje vecka. Fyra miljonärer under en månad således. När man beställt en lott kommer den på posten till hemadressen. Lotteriet bevakar allas lotter ifall de glöms bort.

Alla lotter deltar dessutom i en jackpott. Man drar en jackpottvinnare bland de som köpt lotter under ett kvartal. Har man köpt fler ökar således chansen på jackpotten.